De vervanging van een bestralingstoestel in 3 minuten

Het ZRTI heeft op de locatie in Vlissingen drie bestralingstoestellen staan. Twee ervan zijn in 2017 vervangen door nieuwe toestellen, zodat naast de huidige bestralingstechnieken ook de meest nieuwe en toekomstige bestralingstechnieken mogelijk zijn.

Het vervangen van een bestralingstoestel is een project dat veel voorbereiding, nauwkeurigheid en tijd vergt. Veel ZRTI-medewerkers hebben hier veel enthousiasme en energie in gestoken en zelfs hun werktijden ervoor aangepast. Daarom presenteren we vol trots de film (duur 3 minuten) waarin het hele traject van de vervanging van de toestellen, ook wel versnellers genoemd, is samengevat. We nodigen u van harte uit deze te bekijken en te delen!

Bij het ZRTI in Vlissingen en Roosendaal behandelen we ieder jaar zo'n 2000 mensen uit heel Zuidwest-Nederland. Om ervoor te zorgen dat onze radiotherapie van het allerhoogste niveau blijft, houden we alle ontwikkelingen binnen ons vakgebied nauwlettend in de gaten en vervangen we onze apparatuur periodiek. Zodat mensen met kanker, ook in de toekomst, kunnen vertrouwen op de best mogelijke radiotherapie vlakbij huis.

Terug naar overzicht