2020_ZRTI_VLISSINGEN_SHOT_2649.jpg

Dag van de Stralende Beroepen: een extra waardering voor onze medewerkers

Het is vandaag de Dag van de Stralende Beroepen! Deze dag laten wij natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Daarom is er vandaag voor al onze medewerkers wat lekkers bij de koffie. Een extra waardering!

De Dag van de Stralende Beroepen is 10 jaar geleden in het leven geroepen om meer bekendheid te geven aan het belang van medische beeldvorming en radiotherapie voor de gezondheidszorg.

In het ZRTI werken verschillende disciplines aan hoogwaardige bestraling van mensen met kanker. De grootste groep wordt gevormd door de MBB’ers: de Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundigen, ook wel radiotherapeutisch laboranten genoemd. Zij zijn degenen die dagelijks contact hebben met onze patiënten. Onder verantwoordelijkheid van de artsen en fysici stellen zij het bestralingsplan op en voeren veilig en nauwkeurig de bestralingsbehandeling uit. Naast de MBB’ers, artsen, physician assistants en fysici zijn er ook medisch secretaresses en doktersassistenten betrokken bij de behandeling van onze patiënten.

Op de Dag van de Stralende Beroepen wordt iedereen die werkzaam is in de medische beeldvorming en radiotherapie in het zonnetje gezet. Daarom maken ook wij van die gelegenheid gebruik om vandaag al onze medewerkers te bedanken voor hun stralende werk!

  • 08-11-2021
  • Algemeen