Wereldkankerdag2021-Facebook-bericht-D.jpg

Wereldkankerdag: aandacht voor kanker, juist nu

Kanker zet je wereld op z'n kop. Als je zelf ziek bent, maar ook als iemand in je omgeving ziek is of aan kanker is overleden. Vaak hebben mensen die van kanker zijn genezen nog lange tijd - soms zelfs hun leven lang - last van de gevolgen van de ziekte en de behandeling. Op Wereldkankerdag, 4 februari, staat het ZRTI extra stil bij de impact die kanker heeft.

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij kanker, een ziekte waar 1 op de 3 Nederlanders op een zeker moment mee te maken krijgt. Dit jaar is er bijzondere aandacht voor kanker in coronatijd. Juist nu is het belangrijk dat we oog blijven houden voor de impact van kanker. En dat mensen met kanker en hun naasten de weg weten te vinden naar coronaproof zorg en ondersteuning.

In Nederland spannen honderden organisaties zich in om kanker te voorkomen, tijdig op te sporen of te behandelen. En om u te ondersteunen bij het omgaan met de gevolgen van de ziekte. Bent u met kanker geconfronteerd? Weet dan dat er een breed aanbod aan zorg en ondersteuning beschikbaar is. In alle fasen van het ziekteproces, maar óók tot ver na afloop daarvan.  

Rond Wereldkankerdag kunt u (nader) kennismaken met diverse zorgorganisaties in het land. Dit jaar zetten zij vooral online hun deuren open voor bijvoorbeeld een luisterend oor, een rondleiding of een lezing. Meer informatie vindt u op de website: www.wereldkankerdag.nl

  • 04-02-2021
  • Algemeen