Missie, visie en kernwaarden

Het ZRTI is een hoogwaardig radiotherapeutisch instituut in Vlissingen dat een belangrijke bijdrage levert aan de behandeling van kankerpatiënten van de regionale ziekenhuizen:

  • Lievensberg Ziekenhuis te Bergen op Zoom;
  • Ziekenhuis ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen te Terneuzen, Oostburg en Hulst;
  • Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal;
  • Bethesda Ziekenhuis in Dirksland;
  • Admiraal De Ruyter Ziekenhuis te Goes, Vlissingen en Zierikzee  

Onze missie:

Het ZRTI biedt de best mogelijke radiotherapeutische zorg in Zeeland en West-Brabant, waarbij persoonlijke aandacht voor de patiënt centraal staat.

Onze visie:

Het ZRTI wil zich ontwikkelen tot spil van de oncologie in Zeeland en West-Brabant. De onafhankelijke positie van het ZRTI is daarvoor een randvoorwaarde. Het ZRTI hecht veel waarde aan de binding met de regionale ziekenhuizen en de nauwe samenwerking met de verwijzende specialisten. Daarnaast staat het ZRTI open voor samenwerking met andere instituten of academische ziekenhuizen, die de oncologische kennis en in het bijzonder de kennis op het gebied van radiotherapie verbeteren. Techniek en medische ontwikkelingen zijn continu aan veranderingen onderhevig. Het ZRTI is van mening dat het zich aan deze veranderingen aan moet passen om blijvend topklinische zorg te kunnen leveren. 

Onze kernwaarden:

Toegankelijkheid, patiëntgerichtheid, kwaliteit, veiligheid en professionaliteit. Door deze kernwaarden te hanteren zijn we er zeker van dat de belangen van de patiënten altijd voorop staan.

Lees hier verder over beleid en ontwikkelingen>