Maak kennis met Diana

Werken in het ZRTI is elke dag weer afwisselend. Dat afwisselende wordt vooral gemaakt doordat ik samen, met en voor mensen werk. Als laborant maak ik deel uit van een leuk, hecht en gezellig team van laboranten waarbij we nauw samenwerken, elkaar stimuleren, aanvullen en controleren. Het is stimulerend om samen tot een goede behandeling voor de verschillende patiënten te komen.

Ons werk bestaat uit het voorlichten van de patiënten en hun begeleiders, de voorbereidende handelingen voor de bestraling en het begeleiden en bestralen van de patiënten in het ZRTI. Daarbij maken we gebruik van verschillende computergestuurde apparaten, zoals een CT-simulator, planningscomputers en de bestralingstoestellen. Natuurlijk is het werken met deze geavanceerde apparatuur ook heel afwisselend. Maar vooral het begeleiden van de mensen in een moeilijke periode in hun leven, is een hele uitdaging en elke dag weer anders.

Het leuke van het werken als laborant bij het ZRTI is dat we allround zijn. Dat betekent dat we alle verschillende onderdelen van de bestralingsbehandeling kunnen en mogen uitvoeren. Dat kan hier, omdat we een relatief klein centrum zijn en het heel belangrijk is dat we elkaar op alle onderdelen kunnen vervangen.

Wat ik zelf ook een heel leuke uitdaging vind aan het werken als laborant in het ZRTI, is het dagelijkse contact met de verschillende patiënten. Natuurlijk doen we enorm ons best om deze mensen zo goed mogelijk, technisch, te behandelen. Maar wat minstens net zo belangrijk is, is of deze mensen zich ook zo goed behandeld voelen. Dit gevoel krijgt een patiënt niet alleen door onze professionele kennis en uitstraling. Door patiënten op een warme en menselijke manier te benaderen, maar ook begrip te tonen voor de soms hele moeilijke periode die ze doormaken, kunnen we patiënten een gevoel van "thuiskomen" en vertrouwdheid geven. Hierdoor ontstaat er een open sfeer, waarin zowel laborant als patiënt zich goed voelen.

Diana de Ronde