Maak kennis met Jo

Ik ben Jo Duvivier en ik werk in het ZRTI sinds 1981. Ik heb het instituut in al deze jaren uit zien groeien. In het begin was het een instituut met alleen een bestralingstoestel waarbij alle voorbereidende werkzaamheden in de Dr Daniel den Hoed Kliniek in Rotterdam gedaan werden. Op dit moment een volwaardig instituut waar de patiënt alle voorbereidende onderzoeken en uiteindelijk de behandeling aangeboden wordt.

Ik ben in het ZRTI werkzaam als radiotherapeutisch laborant.Als radiotherapeutisch laborant heb je heel intensief contact met patiënten en begeleiders dat is een aspect van mijn werk dat me heel erg aanspreekt. Je kunt voor de patiënt en begeleider in een moeilijke periode van hun leven proberen een steun en rustpunt te zijn. Tevens ben je bezig met de behandeling van de ziekte van de patiënt. Bij de behandeling komt een stuk techniek om de hoek kijken waarbij soms gecompliceerde bestralingsplannen gebruikt worden. De combinatie van techniek en bezig zijn met mensen is een boeiende combinatie. Wat ook erg belangrijk is de sfeer in het team waar je werkt, in het ZRTI is er een goede collegiale sfeer.

Tevens ben ik werkzaam als OR lid, preventiemedewerker en ben ik lid van de meldingencommissie. De meldingencommissie binnen het ZRTI analyseerd de meldingen van (bijna) incidenten. Het doel is om hiervan te leren en onze zorgverlening steeds verder te verbeteren en soortgelijke (bijna) incidenten in de toekomst te voorkomen.

Al met al een boeiende combinatie van verschillende vakgebieden, waardoor het werken bij het ZRTI voor mij boeiend blijft.