Maak kennis met Tim

Sinds 2004 ben ik als radiotherapeutisch laborant werkzaam bij het ZRTI. Ik werk parttime (28 uur per week) en in mijn vrije tijd doe ik aan atletiek. Ik ben 26 jaar en geboren en getogen in Vlissingen en deed altijd al graag aan sport. Toen ik een jaar fanatiek aan het boksen was, liep ik hard om mijn conditie op peil te houden. Het lopen vond ik steeds leuker worden en inmiddels ben ik een jaar of 6 à 7 aan het hardlopen. Als lid van Dynamica word ik getraind door Anton Engels en Anjolien Wisse. Ik loop 10 tot 12 uur in de week en houd één dag rust. Die rust heeft mijn lichaam ook nodig. Zo'n weekprogramma ziet er ongeveer zo uit:

 

Ma.: duurloop 70 minuten (15 km)
Di.ochtend: intervaltraining totaal 70 minuten (15 km)
Di.avond: duurloop 50 minuten (11 km)
Wo.:

duurloop 60 minuten + core stability
(kracht/stabiliteitstraining

(13 km)
Do.ochtend: duurloop 40 minuten (8 km)
Do.avond: intervaltraining op atletiekbaan (12 km)
Vrij.: rust
Zat.: wedstrijd (bijv. 10 km)
Zon.: duurloop 80 minuten (18 km)


Momenteel  loop ik  totaal ongeveer 100 km per week. Graag wil ik dit komende tijd uitbouwen naar ongeveer 120 km per week.
Dit alles gaat in overleg met mijn trainers. Zij stellen maandelijks een trainingsschema voor mij op, voordelen daarvan zijn dat je voor een maand al weet wat je trainingen zijn en daardoor niet te veel of te weining traint. Wanneer je geen schema hanteert kan het nog wel een een valkuil zijn om te veel of te vaak te willen trainen en ook te hard. Blessures liggen dan op de loer.
Op de dinsdag en donderdag ben ik 's ochtends vrij waardoor ik die dagen dus al de mogelijkheid heb om 2 keer per dag te trainen zoals ook in bovenstaand weekoverzicht te zien is. Voordeel van de halve dagen die ik werk is dat je dus meer tijd hebt om te trainen en ervan te herstellen.
 
Als ik een toekomst als atleet zou hebben, zou ik daarvoor gaan. Daarom kijk ik of ik nog progressie kan boeken. De laatste tijd heb ik al een paar mooie prestaties mogen leveren:
Ik heb de boulevardloopvan 2011 in Vlissingen gewonnen en ik werd met ruim een minuut voorsprong eerste bij de WEA stadsloop in Goes.
Op 29 oktober won ik de AVD Cross in Dwingeloo, waarbij ik in een eindsprint Wesley van der Gauw uit Vucht versloeg. Zowel bij de mannen als bij de dames was er een sterk deelnemersveld. Ik had voor de 8 kilometer 29 minuten en 51 seconden nodig. Het eerste weekend van november deed ik mee aan de zeer sterk bezette Lotto Cross Cup in het Belgische Mol. Ik finishte op de 32e plaats  voor Guus Janssen, de Nederlands kampioen korte cross van afgelopen 2 jaar.
Op 11 november 2011 won ik de Mosselloop in Burgh-Haamstede (natuurgebied Westenschouwen)  in een nieuw parcoursrecord. Het oude record stond op naam van voormalig topatleet uit Zeeland, John Vermeule. Erg leuk om dan op deze manier de wedstrijd (die overigens erg sterk bezet was) te winnen in een nieuw record.
Komende tijd staan nog op het programma de Zevenheuvelenloop in Nijmegen (15 km wegwedstrijd) en het Nederlands Kampioenschap lange cross tijdens de Warandeloop in Tilburg. 

Het is natuurlijk super dat mijn werkgever, het ZRTI, mij alle ruimte biedt voor het lopen. Ik vind mijn werk heel erg leuk , maar  ik doe er geen nevenactiviteiten bij zoals veel van mijn collega's wel doen. Die energie stop ik in het lopen en het is mooi dat ik dat zo kan combineren. Per jaar slijt ik 6 tot 8 paar loopschoenen. Die worden de komende jaren door het ZRTI gesponsord.
 
Toen ik aan de  duale opleiding voor Radiotherapeutisch laborant begon trok vooral de combinatie tussen het werken met geavenceerde apparatuur en het werken in de zorg mij aan.  Naarmate ik langer werkzaam ben in het ZRTI is het vooral het contact met de patient wat mij het meeste aanspreekt. Op die manier is er vaak ook veel waardering voor je werk. In het ZRTI is naar mijn mening een erg aangename werksfeer wat de medewerkers ook zoveel mogelijk naar de pati ë nten overdragen. Vaak krijgt het ZRTI complimenten van patienten over de manier waarop hun behandeling over het geheel is verlopen. Dat is iets waar iedereen binnen het ZRTI aan werkt en trots op mag zijn.