Controle & vervolg

Tijdens en na de bestralingsperiode bespreekt u met uw radiotherapeut-oncoloog of een physician assistant hoe uw behandeling verloopt. Het gesprek gaat vooral over de effecten en bijwerkingen die u ervaart.

Controle & vervolg

Tijdens de bestralingsperiode
Tijdens de bestralingsperiode heeft u regelmatig een gesprek met uw radiotherapeut-oncoloog of een physician assistant (PA) over het verloop van de behandeling en eventuele bijwerkingen. Hoeveel gesprekken er zijn en wanneer die plaatsvinden hangt af van uw aandoening, behandelplan en uw bijwerkingen. De afspraak wordt altijd gepland in combinatie met een bestralingsafspraak, zodat u niet extra naar het ZRTI hoeft te komen. De afspraak met de radiotherapeut-oncoloog of PA komt op uw afsprakenkaartje te staan.

Na afloop van de bestralingsperiode
Na afloop van de bestralingsperiode heeft u een of meer controle-afspraken bij uw radiotherapeut-oncoloog. Ook hierbij is het aantal afspraken afhankelijk van uw aandoening, behandelplan en uw bijwerkingen. De controle-afspraken kunnen plaatsvinden in het ZRTI maar ook op de poliklinieken van de ziekenhuizen in Dirksland en Terneuzen. In dat geval wordt u gecontroleerd door zowel de radiotherapeut-oncoloog van het ZRTI als door de specialist van het ziekenhuis.

Voor eenmalige bestralingen geldt meestal dat u vier weken na de bestraling de radiotherapeut-oncoloog kunt bellen voor een telefonisch consult.

Enkele adviezen

  • Door uw huid in het bestraalde gebied goed te verzorgen kunt u de huidirritatie verminderen. Lees hier hoe u dat kunt doen.
  • Wilt u een vraag stellen aan uw radiotherapeut-oncoloog maar op korte termijn geen afspraak? Stel uw vraag dan aan een van de laboranten. Of bel ons gerust!
  • Meer lezen over kanker?

Patiënt bij het ZRTI.

Behandelroute (video)