Vergoeding vervoer

Wie bij het ZRTI komt voor een oncologische behandeling met radiotherapie komt in aanmerking voor een vergoeding van zittend ziekenvervoer óf een logeervergoeding. Voor een logeervergoeding (maximaal €75,- per nacht) kunt u in aanmerking komen als u drie dagen of langer achter elkaar in het ZRTI behandeld wordt. De vergoeding voor het vervoer kan voor vervoer met de eigen auto, openbaar vervoer of vervoer met de taxi zijn. Hieronder leest u hoe u de vergoeding voor zittend ziekenvervoer kunt aanvragen.

Zo vraagt u de vergoeding zittend ziekenvervoer aan

 1. Ga naar de website van uw zorgverzekeraar en download het aanvraagformulier:
  - CZ
  - Nationale Nederlanden
  - IZA
  - OHRA
  - Univé/Zekur
  - Zilveren Kruis
  - FBTO
 2. Vul het aanvraagformulier in, onderteken het en neem het mee naar uw eerste afspraak bij het ZRTI
 3. Laat het aanvraagformulier ondertekenen door uw behandelend arts van het ZRTI
 4. Stuur het formulier op naar uw zorgverzekeraar

Vervolgens ontvangt u van de zorgverzekeraar een akkoordverklaring of machtiging. Dit is  het bewijs dat u recht heeft op een vergoeding. Houd wel rekening met de wettelijke eigen bijdrage en het eigen risico.

Als u kiest voor vervoer per taxi, kunt u het beste eerst contact opnemen met uw zorgverzekeraar voor de keuze van het taxibedrijf. Zodra u de akkoordverklaring of machtiging van uw zorgverzekeraar heeft, kunt u vervolgens zelf het taxivervoer aanvragen bij het taxibedrijf. U dient dit minimaal 24 uur van te voren te doen. Klanten van Zilveren Kruis bellen hiervoor een centraal nummer: 0900-8294224.

Bij de eerste taxirit geeft u een kopie van de akkoordverklaring aan de taxichauffeur mee. Het originele document bewaart u zelf.

Zo declareert u uw vervoerskosten

 1. Ga naar de website van uw zorgverzekeraar en download het declaratieformulier:
  - CZ
  - Nationale Nederlanden
  - IZA
  - OHRA
  - Univé/Zekur
  - Zilveren Kruis
  - FBTO
 2. Vul het declaratieformulier in.
 3. Stuur het ingevulde declaratieformulier met uw afsprakenkaart van het ZRTI en eventuele vervoersbewijzen op naar uw zorgverzekeraar.

Het (zittend) ziekenvervoer wat onder alle merken van Zilveren Kruis, VGZ en Menzis valt wordt verzorgd door ZCN (Zorgvervoercentrale Nederland). Meer informatie over machtigingen en het boeken van ritten vindt u op www.zcnvervoer.nl

Enkele tips

 • Bestel uw taxi minimaal 24 uur van te voren
 • Geef van te voren bij de vervoerder aan hoe lang u voor de behandeling nodig denkt te hebben. Dan kan de vervoerder op u wachten of op tijd voor een andere vervoerder zorgen.

Meer informatie

De vergoeding van zittend ziekenvervoer is een service van uw zorgverzekeraar. Door middel van deze informatie willen wij het aanvragen van ziekenvervoer vergemakkelijken. Het ZRTI stelt zich echter niet aansprakelijk voor onvolledige of onjuiste informatie. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van uw verzekeraar.