"Studenten blijven na hun stage graag bij ons werken"

Om niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst hoogwaardige radiotherapie te kunnen blijven bieden, biedt het ZRTI ruime opleidingsmogelijkheden aan medisch beeldvormings- en bestralingsdeskundigen (MBB’ers) in spe. Dorien Vervenne is naast haar werk als MBB’er aan de bestralingstoestellen praktijkbegeleider.

“Het is mijn rol om alles te faciliteren dat te maken heeft met stages en opleidingen, zodat studenten zich het beroep eigen kunnen maken. Dat doen we enerzijds door meewerkstages van twintig weken aan te bieden aan studenten die de voltijds opleiding Medische Beeldvorming en Radiotherapeutische Technieken volgen aan de Fontys Hogeschool.

Inservice opleiding

Daarnaast leiden we elk jaar één of twee studenten op met de zogenoemde inservice opleiding. Dat is een traject waarbij iemand die graag het vak wil leren, bij ons solliciteert en een leer-werkovereenkomst krijgt. Nadat zij het eerste halfjaar op school hebben doorgebracht, gaan ze 2,5 jaar lang nagenoeg fulltime bij ons aan de slag, afgewisseld met enkele weken op school.”

Hoewel het ZRTI bij de inservice opleiding geen baangarantie biedt, blijft nagenoeg elke student na diplomering bij het ZRTI werken. “Tenzij er geen formatieplaats is, maar dat is eigenlijk zelden het geval. Ook studenten van de voltijdsopleiding die hun twintigwekenstage bij ons hebben gelopen, zien we soms weer terug voor een afstudeerproject. Eén van deze studenten werkt nu één dag in de week bij ons naast zijn studie. Zelf ben ik trouwens ook na mijn stage bij het ZRTI gebleven."