ZRTI Roosendaal 3 1500.jpg

Maatregelen vanwege Coronavirus

Het Coronavirus heeft zich verspreid in Nederland en daarom heeft de overheid allerlei maatregelen genomen. De behandelingen van het ZRTI gaan in principe gewoon door, met net zoveel zorg en persoonlijke aandacht als op andere momenten. De manier waarop we dat doen is soms wel anders dan gebruikelijk, want ook wij nemen maatregelen om onze patiënten en medewerkers te beschermen.

Dit nieuwsbericht is geactualiseerd op 16 juni 2022. 

 

Instructies voor patiënten van het ZRTI

 1. Heeft u koorts (tenminste 38oC)? Of, als u 70 jaar of ouder bent, heeft u een koortsig gevoel? En/of heeft u één of meer van de volgende verschijnselen: hoesten, neusverkoudheid, keelpijn, kortademigheid, benauwdheid, diarree, maag- of darmklachten, verlies van reuk of smaak, of andere griepverschijnselen?
  Test uzelf of laat u testen en bel ons om te overleggen of u voor uw behandeling naar het ZRTI kunt komen.
   
 2. Is een huisgenoot positief getest op Corona?
  Wees alert op klachten bij uzelf en test uzelf in dat geval (of laat u testen). Bel ons bij een positieve (zelf)test om te overleggen of u voor uw behandeling naar het ZRTI kunt komen.

Komt u naar het ZRTI voor een afspraak? Dan vragen wij uw aandacht voor het volgende: 

 • Het dragen van een mondmasker is niet meer verplicht
  Als u het prettig vindt, kunt u onze medewerkers vragen een mondmasker te dragen als zij u behandelen.

Gaat u naar het buitenland of bent u pas teruggekeerd uit het buitenland? Volg dan de instructies van de Rijksoverheid. Neem zo nodig telefonisch contact op met het ZRTI om afspraken te maken over uw behandeling. 

Instructies voor bezoekers van het ZRTI

Komt u met een patiënt mee als begeleider? De voorwaarde is dat u:

 • geen koorts heeft (38oC of hoger);
 • EN geen corona-gerelateerde verschijnselen heeft zoals hoesten, neusverkoudheid, keelpijn, kortademigheid, benauwdheid, diarree, maag- of darmklachten, verlies van reuk of smaak, of andere griepverschijnselen.

Het ZRTI volgt de adviezen en richtlijnen van het RIVM en de Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding, bijvoorbeeld voor het inzetten en testen van personeel en voor het gebruik van beschermende middelen zoals mondkapjes.

 • 03-02-2020
 • Algemeen