20200904 - ZRTI Pand VlissingenZRTI Pand VlissingenZRTI Pand Vlissingen 15.jpg

Nieuwe samenstelling voor de raad van toezicht van het ZRTI

De raad van toezicht van het Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut (ZRTI) verwelkomt dit jaar drie nieuwe leden.

Per 1 juli start Annechien Broekmeijer als nieuwe voorzitter. Naast haar ervaring met aandacht voor mens en organisatiecultuur brengt zij ook een achtergrond in bedrijfskunde mee. Zij zegt over haar nieuwe functie: “Ik kijk uit naar mijn rol als voorzitter bij de raad van toezicht van het ZRTI en vind het fijn vanuit deze rol een gepaste bijdrage te leveren aan de organisatie en haar maatschappelijke rol”.

Met aandachtsgebied financiën wordt Antoine Kunst per 1 juli lid van de raad van toezicht. Kunst: “Tijdens mijn loopbaan heb ik altijd gewerkt vanuit een bedrijfskundige en financiële rol in diverse organisaties waaronder ook in de zorgsector. Ik vind het mooi om vanuit deze rol mijn bijdrage weer te kunnen leveren aan de vraagstukken die er voor het ZRTI liggen”.

KlaasJan Renema komt de raad van toezicht per 1 december versterken als nieuw lid. Zijn aandachtsgebied is ICT/digitalisering. Renema: “Al tijdens mijn studie ben ik, toen ik stage liep bij een protonentherapie centrum, gegrepen door de gezondheidszorg. Daarna heb ik veel ervaring opgedaan met (ziekenhuis-brede) ICT en hoe deze in te zetten in de verbetering van de zorg”. 

We hebben er alle vertrouwen in dat de nieuwe leden een mooi nieuw team vormen met de twee zittende leden: Janneke van Vliet en Stijn Krol. Na twee zittingstermijnen nemen we afscheid van Steven van Boven. Daarnaast treedt Jos de Groot eerder terug vanwege acceptatie van een commissariaat elders. Per 1 december treedt Doike Zweers terug na twee zittingstermijnen. We zijn hen zeer erkentelijk voor hun grote inzet in de afgelopen jaren en hun betrokkenheid bij het ZRTI.

  • 20-06-2023
  • Algemeen