Wereldkankerdag2022-Facebook-vierkant-hartje.jpg

Wereldkankerdag: kanker raakt iedereen

Vandaag is het Wereldkankerdag, een dag waarop wereldwijd stilgestaan wordt bij de impact van kanker. Want kanker raakt niet alleen je lijf maar heel je leven. Bij het ZRTI zijn we elke dag bezig om mensen met kanker de beste behandeling te geven. Dat doen we op een persoonlijke en betrokken manier. Want wij vinden dat iemand met kanker op de eerste plaats een mens is, en pas daarna een patiënt. Daarom omringen we al onze patiënten met de aandacht die ze nodig hebben.

In Nederland spannen honderden organisaties zich in om kanker te voorkomen, tijdig op te sporen of te behandelen. En om u te ondersteunen bij het omgaan met de gevolgen van de ziekte. Bent u met kanker geconfronteerd? Weet dan dat er een breed aanbod aan zorg en ondersteuning beschikbaar is. In alle fasen van het ziekteproces, maar óók tot ver na afloop daarvan.  

In het kader van Wereldkankerdag namen wij in samenwerking met het Bravis ziekenhuis een podcast op. In augustus 2019 werd bij Angela van Tiggelen (45) borstkanker met uitzaaiingen in de ruggenwervels geconstateerd. Zij onderging chemokuren, operaties en bestralingen. In de podcast vertelt Angela openhartig over de invloed van de ziekte op haar leven, haar gezin en haar omgeving.

De podcast ‘Kanker raakt iedereen’ is te beluisteren via www.bravisziekenhuis.nl/podcast en via de podcastkanalen Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts.

Rond Wereldkankerdag kunt u (nader) kennismaken met diverse zorgorganisaties in het land. Meer informatie vindt u op de website: www.wereldkankerdag.nl

  • 04-02-2022
  • Algemeen