WKD2020-Facebook-post-langwerpig-andersom.jpg

Wereldkankerdag: kanker zet je wereld op z'n kop

Op dit moment leven meer dan 800.000 Nederlanders met of na kanker. De confrontatie met kanker heeft niet alleen impact op het lichaam, maar is vaak ook emotioneel en sociaal ingrijpend. Op Wereldkankerdag, 4 februari, staat het ZRTI extra stil bij de impact die kanker heeft.

Wereldkankerdag is in het leven geroepen om het bewustzijn rondom kanker te vergroten, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker - én voor hun naasten of nabestaanden - te onderstrepen. Elk jaar heeft Wereldkankerdag een thema en dit jaar is dat ‘Kanker zet je wereld op z’n kop.’

Bij het ZRTI zijn we elke dag bezig om mensen met kanker de beste behandeling te geven. Dat doen we op een persoonlijke en betrokken manier. Want wij vinden dat iemand met kanker op de eerste plaats een mens is, en pas daarna een patiënt. Daarom zijn onze behandellocaties in Roosendaal en Vlissingen zodanig ingericht dat mensen zich er thuis voelen en omringen we al onze patiënten met de aandacht die ze nodig hebben.

Kanker zet je hele wereld op z’n kop. Daarom kan iedereen die de impact van kanker onder de aandacht wil brengen, tussen 1 en 4 februari zijn of haar profielfoto op z’n kop zetten. Wij gaan dat in elk geval doen, en we willen u graag vragen om met ons mee te doen. Samen vergroten we de bewustwording over kanker. Doet u ook mee?

  • 01-02-2020
  • Algemeen